Excelenta operationala = Calitate prin solutii suple si eficiente

Obiectivul GreenGold privind eficienta crearii de plus valoare prin administrare este dublat de  preocuparea asupra calitatii serviciilor si a modului de interactiune cu clientii. Excelenta operationala a fost dezvoltata permanent in GreenGold ca un raspuns firesc la provocarea gestionarii unui portofoliu extins si divers prin:

  • Selectarea atenta a membrilor echipei pe criterii de integritate , pasiune si modestie;
  • Dotarea tehnica moderna;
  • Crearea si implementarea unei platforme IT in care au fost integrate toate procesele operationale cheie ; vezi aici o scurta prezentare a platformei GGIS (GREENGOLD GIS);
  • Dezvoltarea continua si perfectionarea profesionala a echipei prin programe de training/coaching si periodice schimburi de experienta cu colegi din alte tari.

Potentialul valoric pierdut ca urmare a unei administrari neoptimizate

Cat de bine este administrata padurea dumneavoastra?

Chiar si unele aspecte considerate neimportante sau de rutina in administrarea silvica au un impact semnificativ asupra modului in care o padure va arata peste 20-30 ani sau va valora peste doar cativa ani. Investitorii specializati in investitii forestiere evalueaza proprietatile forestiere  intr-o proiectie de peste  100 de ani. De aceea actiunile curente ale administratorul dumneavoastra afecteaza direct valoarea proprietatii putand duce in cele din urma la  neatractivitatea sa in cazul unei vanzari.  Permanent si proactiv putem gasi impreuna solutii necostisitoare de a crea mai multa valoare in padurea dumneavoastra.

 Stiati ca:

  • un mod necorespunzator in care este realizata alegerea si marcarea arborilor ce vor fi recoltati poate conduce la:

– extragerea in proportie mare a arborilor care se gasesc pe panta ascendenta a cresterii lor valorice datorita cunoasterii superficiale a dinamicii pietei lemnului; pierderi frecvente de pana la 30% din valoarea lemnului marcat?

– irosirea valorii ce poate fi captata in arborii de viitor – acei arbori de calitate in care se poate concentra potentialul de crestere naturala a padurii – si  cresterea acumularii de lemn de foc in defavoarea lemnului de calitate, de 2 – fag pana la 10- stejar ori mai valoros?

– pierderea potentialului fragil al regenerarii naturale a speciilor valoroase cu apelarea la solutia costisitoare (de 3 pana la 8 ori mai scumpa) a plantatiilor cu material saditor de cele mai multe ori fara origine genetica controlata? Proces de recoltare costisitor insotit de prejudicierea unui numar mare de arbori care raman in padure  , declansarea unor  procese erozionale prin neplanificarea  accesibilitatii  utilajelor – pierderi adesea neevidente care pot chiar depasi valoarea lemnului vandut?

– dificultati in obtinerea  sau  mentinerea  certificarii internationale  privind managementul proprietatii?

  • neglijarea unor detalii si neutilizarea unui set de bune practici clare si testate privind modul de inventariere si calcul al volumelor de lemn destinate vanzarii si recoltarii  (utilizare instrumente moderne de masurare a inaltimii , eliminarea prelucrarii manuale a datelor prin Aplicatia Marcare, etc) pot genera frecvent proprietarului pierderi de 15-30% din valoarea volumului de lemn valorificat?
  • prin utilizarea Aplicatia Marcare toti arborii marcati si ulterior recoltati sunt localizati prin coordonate GPS si figurati  in harta padurii?
  • lipsa unui mod analitic si argumentat de stabilire a pretului de vanzare a masei lemnoase, corelat cu o cunoasterea in parte de catre proprietar a pietei lemnului conduc frecvent la realizarea de venituri  sub potential?
  • proprietarii care simt nevoia unui plus de transparenta si implicare in modul de administrare a proprietatii detinute au acum la dispozitie o solutie informatica numita  GGIS , prin care pot urmari implementarea planurilor de activitati silvice , atat partea de venituri – recoltare lemn cat si cea de cheltuieli sau investitii – lucrarile silvice.