O investitie initiala

Pădurea este o investiție situata in afara volatilitatii specifice piețelor financiare si imobiliare, susținuta de două tipuri de active – terenul și arborii care cresc pe acesta.

Investiția in terenuri forestiere se bucură în prezent de o conjunctura favorabila atat pe plan mondial cat si in Romania. Crestere permanenta pentru produse ce contin fibra lemnoasa (energie, constructii, mobila, etc.)  este echilibrata doar partial de capacitatea limitata de regenerare naturala a padurii sau plantatiilor specializate. Factorii cheie pentru succesul investitiei in terenuri forestiere sunt: prețul de achizitie, calitatea managementului operational, proximitatea si stabilitatea pietei locale de vânzare a principalelor sortimente de lemn rezultate.

O investitie în viitor prin fructificarea unei oportunitati

Investitia in paduri este compatibila cu cicluri  investitionale de lunga durata. Prezența pădurilor într-un patrimoniu investitional minimizeaza expunerea la riscul și volatilitatea ce pot fi observate în alte piețe. Desi crearea de valoare pe termen lung este in general legata de performante economice moderate, conjunctura investitionala din Romania beneficiaza de  cativa factori cheie  favorabili precum:

  •  stoc mare de lemn in padure – volum de masa lemnoasa in metri cubi pe hectar: in Romania – 322 mc/ha  fata de tarile baltice – 200 mc/ha sau Suedia – 113 mc/ha;
  •  pretul moderat de achizitie;
  •  cererea stabila de lemn atat din partea industriei de prelucrare modernizata in ultimul deceniu dar si a comunitatilor locale, etc.

Pentru materializarea acestei oportunitati este nevoie insa de inca un factor cheie si anume de o administrare operationala moderna, eficienta, responsabila si durabila.  Aici GREENGOLD poate veni cu o solutie construita special pentru investitia planificata sau deja realizata.