O investitie initiala

Padurea este o investitie situata in afara volatilitatii specifice pietelor financiare si imobiliare.

Investitia in terenuri forestiere beneficiaza de o particularitate favorabila: la nivel istoric a existat o crestere permanenta a cererii pentru produse ce contin fibra lemnoasa (energie, constructii, mobila, fibre textile, diferiti compusi chimici etc.) intr-un oarecare dezechilibru cu capacitatea limitata de regenerare naturala a padurii sau a plantatiilor specializate. In plus, exista o tendinta recenta de integrare a importantei serviciilor ecosistemice ale padurii in aprecierea valorii intrinseci a ecosistemelor forestiere.

Factorii cheie pentru succesul investitiei in terenuri forestiere sunt: pretul de achizitie, estimarea realista a potentialului de productie al proprietatii forestiere sub imperativul gestionarii sustenabile a unui intreg ciclu de viata, realizarea sinergiilor economice generate de consolidarea unor suprafete extinse, calitatea managementului operational reflectat in cresterea valorii arboretelor si prezervarea functiilor ecosistemice, proximitatea si stabilitatea pietei locale de vanzare a principalelor sortimente de lemn recoltate.

Mai multe informatii despre particularitatile investitiei in padure gasiti aici: https://GreenGold.se/investing-in-forestry/.